Leraren worden weerbaarder

Leraren worden weerbaarder

Leraren hebben het tegenwoordig niet makkelijk, fysiek/verbaal geweld, dreigementen en schelden…
We zijn een project gestart om leraren een traject aan te bieden met lessen waarbij ze fysiek, maar ook mentaal sterker worden.
Samen bepaal je de cultuur op een school en sta je sterker.
Hieronder een stukje geschreven (plus Reviews van de leraren) door de “Stedelijke Academie” die net klaar is met de eerste 10 lessen.:

DE STEDELIJK ACADEMIE – KICKBOKSEN

Wij willen graag vertellen over de mooie kickbokslessen die we vanuit de Stedelijk Academie samen met 15 collega’s hebben gevolgd bij Centurion Sports. Een mooie en professionele sportschool. Het was een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Vanaf begin maart tot net na de meivakantie hebben we elke week vol enthousiasme deelgenomen aan deze lessen.

De lessen werden gegeven door ervaren trainers die ons steeds weer uitdaagden om het beste uit onszelf te halen. Niet alleen was er aandacht voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons mentale en sociale welzijn. De trainers hadden een uitstekende manier om ons te motiveren en te helpen onze grenzen te verleggen.
De kickbokslessen hebben ons niet alleen geholpen om fit te blijven en ons zelfvertrouwen te vergroten, maar ook om ons groepsgevoel te versterken. We hebben elkaar aangemoedigd, ondersteund, maar hadden ook veel lol. Het was leuk om collega’s van andere locaties te leren kennen. Het heeft ons zeker dichter bij elkaar gebracht.

Een paar persoonlijke indrukken:
▪ Ik vind het heerlijk om zo één keer in de week op een andere manier met collega’s samen te zijn. Het geeft een andere, en voor mijn gevoel, betere band met collega’s. De lessen zelf vind ik pittig, maar op een goede manier gegeven. Je doet wat je kunt, maar je bent in ieder geval bezig.
▪ Een heel leuke manier om actief bezig te zijn en je hoofd leeg te maken met een gezellige groep collega’s en een goede trainer!
▪ Ik vond de trainingen super. De trainer heeft alles goed en duidelijk uitgelegd.
▪ Ik had altijd veel last van mijn nek en schouders en dit is door de trainingen veel minder geworden. Ook het contact met collega’s van andere locaties was een groot pluspunt.
▪ Mocht het Stedelijk besluiten om hier een vervolg aan te geven, dan sluit ik graag weer aan.
▪ Mijn ervaring: Heel leuk om fysiek te sparren met een collega! Heerlijk om lekker los te gaan op een boksbal, werkt bevrijdend!
▪ Ik heb de trainingen als onwijs top ervaren omdat ik dit samen met een leuke club collega’s heb mogen doen en hierdoor een mooi doorkijkje heb gekregen hoe het er in een ‘echte’ gym aan toegaat. Veel opgestoken van David m.b.t. techniek!
▪ Een uurtje aan niets anders denken….echt gelukt! Andere collega’s leren kennen, altijd goed!

We kunnen met zekerheid zeggen dat deze lessen niet alleen een geweldige manier waren om fit te blijven, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren en een onvergetelijke ervaring te beleven. Goed te gebruiken voor je dagelijkse ontmoetingen en welbevinden.

APP ONS-->
PROEFLES?
Hoi, heeft u belang bij een proefles bij Centurion of kunnen we ergens anders mee helpen?