Leuk interview met “Indebuurt” over het ontstaan van onze sportschool. Delen wordt gewaardeerd! 😉

De Link naar In-de-Buurt: Unieke sportschool in Enschede: hier voelt iedereen zich welkom – indebuurt Enschede

Of lees hgieronder het interview:

Unieke sportschool in Enschede: hier voelt iedereen zich welkom.

In 2020 opende Centurion Sports haar deuren. In deze veelzijdige gym staat de veilige omgeving en persoonlijke aandacht centraal. Fitness, yoga en ook allerlei vechtsporten behoren tot het aanbod. Angelogym, de bekende vechtsportclub, zit namelijk onder hetzelfde dak.

In 1990 richtte Angelo Meola Angelogym op, de eerste kickboksschool in Twente. Dit initiatief werd al snel een groot succes waaruit veel wedstrijdvechters voortkwamen met successen in wereldwijde competities. Angelogym organiseerde later ook de bekende kickbocksgala’s ‘Blood Sweat & Tears’ in de Pathmoshal in Enschede, waarbij internationale vechtsporters het tegen elkaar opnamen. In de omgeving is de invloed van Angelogym ook goed te zien. Meerdere oud-leerlingen zijn er zelf kickboksscholen begonnen.

Door dit enorme succes, groeide de kickboksclub op den duur uit het oude pand. Tijd voor een nieuwe locatie dus! En die kwam er: in 2020 werd in een modern pand op het Diekman terrein Centurion Sports geopend. In deze nieuwe, overkoepelende sportschool vind je naast Kickboksclub Angelogym ook een heel nieuw gedeelte met onder andere fitnessapparatuur en een yogaruimte.

De persoonlijke en open sfeer in combinatie met het uitgebreide aanbod, maakt Centurion Sports een unieke en erg geliefde sportschool in Enschede en omstreken.

Een knipoog naar de Romeinen

Centurion Sports is een opvallende naam en deze is dan ook met zorg gekozen door eigenaar Angelo. Hij legt uit: “Een Centurion was een officier in het Romeinse leger die het bevel voerde over de zogeheten centuria, een eenheid van ongeveer 100 soldaten. Centurions stonden bekend om hun leiderschap en daarnaast vochten ze zelf mee in het Romeinse leger. Bij het oprichten van de sportschool had ik zo’n 100 leden. Daarbij ben ik van Italiaanse afkomst, dus deze naam klopte gewoon.”

Lees verder onder de foto >

Centurion-Sports_AngeloGym_Enschede_Artikel_Indebuurt_Enschede-6-1024x768

Persoonlijke touch

Wanneer we Angelo vragen wat Centurion Sports zo uniek maakt, antwoord hij: “Hier werken we niet op dezelfde manier als de grote ketens. Respect en discipline staan bij ons hoog in het vaandel.” Dit maakt dat toegankelijkheid een belangrijk thema vormt in het bedrijf. Angelo vertelt: “De leeftijd van onze leden varieert van 5 tot 70 jaar, iedereen is hier welkom. Daarbij is de setting heel erg open. Leden hebben bijvoorbeeld geen pasje, je kunt bij ons gewoon naar binnen lopen. Daarbij vinden we persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk. We kennen het grootste deel van onze bezoekers bijvoorbeeld echt bij naam.”

Bij deze persoonlijke touch, hoort ook flexibiliteit vindt Angelo. Elk lid is immers uniek. “Je bent bij ons niet verplicht om gelijk een abonnement af te sluiten, losse lessen zijn ook mogelijk. Zo bieden we op maat gemaakte opties voor alle leden.”

Naast de toegankelijke sfeer, wil Angelo ook een veilige omgeving creëren. “We staan in Enschede en omstreken bekend als een hele veilige en nette sportschool. We besteden veel aandacht aan hygiëne en ook regels rondom gedragingen leven we altijd na. Op die manier creëren we een hele veilige omgeving waarin iedereen zich welkom voelt en op zijn of haar eigen tempo kan deelnemen aan de activiteiten.”

Lees verder onder de video >

CENTURION SPORTS / ANGELOGYM ENSCHEDE, fitness, kickboxing, mma, yoga, bjj, grappling and sauna… (youtube.com)

 

Van kickboksen tot yoga

En activiteiten zijn er genoeg bij Centurion Sports. Zo ervaar je de fijne combinatie van fysieke en mentale oefeningen tijdens een yoga les, leef je je uit op een bokszak tijdens een energieke zaktraining en haal je het beste uit jezelf op de apparaten in de fitnessruimte.

Naast yoga en fitness is er ook nog altijd het uitgebreide vechtsportaanbod van kickboksclub Angelogym. Lessen als MMA, grappling en Brazilliaanse Jiu Jitsu behoren allemaal tot de mogelijkheden. Binnen deze lessen kun je ook nog kiezen uit verschillende categorieën gebaseerd op leeftijd, niveau en richting. Het lesrooster zo ingedeeld dat er altijd wel iets te doen is en je genoeg afwisseling hebt.

Natuurlijk is er naast al die inspanning ook ruimte nodig voor ontspanning. Hier is ook aan gedacht. In het pand vind je namelijk een sauna waar je heerlijk tot rust kunt komen na een goede work-out.

Lees verder onder de foto >

Een sportschool voor iedereen

Inclusiviteit staat voorop bij Centurion Sports en dat maakt gelukkig. Aan iedereen is gedacht bij het lesaanbod. Angelo vertelt: “Het aanbod is geschikt voor alle niveaus. Jong en oud, topsporter of net beginnend: iedereen kan meedoen.” De verschillende leeftijdscategoriën binnen het aanbod dragen bij aan het creëren van een veilige sportomgeving. Zo kunnen de allerjongsten vanaf 5 jaar al aansluiten bij de Jeugdtrainig kickboxen, waar ze spelenderwijs hun eigen grenzen leren kennen samen met andere kinderen. Daartegenover is er juist ook seniorentraining, want ook op wat hogere leeftijd mag er lekker gesport blijven worden.

Naast het vaste lesaanbod worden er ook verschillende workshops aangeboden. Voor small group training en zelfs personal training kun je hier ook terecht. Bovendien behoort bedrijfstraining, waarbij teambuilding centraal staat, ook tot de mogelijkheden.

Lees verder onder de foto >

Centurion-Sports_AngeloGym_Enschede_Artikel_Indebuurt_Enschede-12-1024x768

Persoonlijke ontwikkeling door sport

In het aanbod ligt de focus niet alleen op fit worden, maar ook juist op weerbaarheid en zelfvertrouwen. Dit bruggetje werd makkelijk gemaakt vanuit de vechtsport. Centurion Sports biedt op dit gebied workshops en trainingen aan, onderverdeeld in verschillende doelgroepen.

Met Aleazorg onder hetzelfde dak, kunnen ze deze expertise ook inzetten voor mensen die doorverwezen worden vanuit verschillende instanties. Angelo vertelt: “Aleazorg is ontstaan uit de wens om tegemoet te komen aan de behoeften van deze mensen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die niet helemaal mee kunnen komen in groepsverband. Aleazorg biedt een aanvulling op de weerbaarheidstraining en een basis voor ambulante zorg. Met onze achtergrond in maatschappelijk werk en aanvullende opleidingen en cursussen zoals agressieregulatie trainer, EMDR-therapie, Rots & Water en jobcoaching, waren we goed uitgerust om deze uitdaging aan te gaan.”

Op dit moment zijn er al veel mooie samenwerkingen met gemeente Enschede, scholen en instellingen. Bij alle projecten staan weerbaarheid en vitaliteit centraal. Angelo: “In de toekomst willen we deze samenwerkingen alleen nog maar verder uitbreiden. Onze betrokkenheid bij deze initiatieven laat zien hoe belangrijk we onze bijdrage aan het welzijn van individuen en gemeenschappen in onze regio vinden.”

Lees verder onder de foto >

Centurion-Sports_AngeloGym_Enschede_Artikel_Indebuurt_Enschede-13-1024x768

Van alle gemakken voorzien

Centurion Sports is geopend van maandag t/m zaterdag. De auto parkeer je gratis voor de deur. Parkeerplaatsen zijn er genoeg.

Vechtsportmaterialen nodig? In het pand vind je FightPro, een shop en groothandel waar je terecht kunt voor een heel uitgebreid assortiment sportbenodigdheden, onder andere van het gelijknamige eigen merk.

Lees verder onder de foto >

Centurion-Sports_AngeloGym_Enschede_Artikel_Indebuurt_Enschede-14-1024x532

Benieuwd naar het complete lesaanbod, bijbehorende prijzen of wil je een proefles boeken? Neem een kijkje op de website.

 

 

 

APP ONS-->
PROEFLES?
Hoi, heeft u belang bij een proefles bij Centurion of kunnen we ergens anders mee helpen?